Взривиха бизнесмена Йордан Харасимов в центъра на Варна

Взривиха бизнесмена Йордан Харасимов в центъра на Варна
Предполага се, че взривът е бил поставен под шофьорската седалка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Варненският бизнесмен Йордан Харасимов загина при кървава експлозия на автомобил в центъра на Варна рано сутринта в петък.

Лек автомобил „Ауди 8“, собственост на варненския бизнесмен Йордан Харасимов, се взриви около 8 часа на кръстовището в района на Икономическия университет във Варна и се заби в светофар. По чудо по това време на кръстовището не е имало хора.

Шофьор на автомобила е бил самият Йордан Харасимов. Той е загинал на място. Тялото му е разпокъсано до неузнаваемост, съобщи БГНЕС.

Предполага се, че взривът е бил поставен под шофьорската седалка. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията и следователи, които са започнали разследването.

Йордан Харасимов е търговец на риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му „Север Експорт“ е базирана във варненския квартал „Аспарухово“.

Според специалисти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна „Локомотив 93“.

Свободният достъп до офиса на фирмa „Север Експорт“ в кв. „Аспарухово“ днес беше ограничен, съобщи Дарик радио, чийто екип се е опитал да влезе в дружеството.

Видимо разстроени служители разказаха, че съдружниците на Йордан Харасимов са били извикани да дадат показания в полицията, но отказаха да коментират инцидента.

Според интернет страницата на компанията, „Север Експорт“ ООД е създадена през 1995 г. във Варна от четирима съдружници, а президент на компанията е Йордан Харасимов.

Фирмата е специализирана в улов, внос, преработка и търговия на риба и рибни продукти, както и в улов, преработка и експорт на замразено месо от черупчести морски продукти (рапани) предимно в Япония, САЩ, Корея, Виетнам, Турция.

„Север Експорт“ разполага със собствени риболовни кораби, доставящи голям процент от необходимата суровина - черноморски рапани и различни видове риба. Персоналът на компанията достига 150 души.

Харасимов е бил откаран в болница „Св. Анна" в изключително тежко състояние.

„Мъжът е бил с открита травма на корема. Подобни травми са несъвместими с живота“, обясни шефът на Областната спешна помощ д-р Мая Рашева. От шоковата зала на болницата съобщиха по-късно, че пациентът е починал.

Лицето на загиналия е било силно обезобразено, каза говорителят на полицията Калинка Пенчева. Тя допълни, че взривът е бил поставен под седалката на шофьора.

„Става въпрос за сложно устройство. Части от колата са се разхвърчали в радиус от 50 метра“, поясни тя. Взривената кола е била фирмена, на дружество „Север Експорт“.

#борба #Локомотив 93 #Аспарухово #Север Експорт #риба #Варна #експлозия #взрив #кола #автомобил #бизнесмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »