Златанова допуска, че предложенията на ЕП за фондовете идват от България

Златанова допуска, че предложенията на ЕП за фондовете идват от България
Златанова отбеляза, че предложенията нямат законодателен характер, както и че препоръките в доклада засягат всички страни – членки на ЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова заяви, че не би била изненадана, ако текстовете, с които Европейския парламент иска от Еврокомисията да прекрати отпускането на средства от еврофондовете за България, са били писани в страната ни.

Златанова отбеляза, че предложенията нямат законодателен характер, както и че препоръките в доклада засягат всички страни – членки на ЕС.

„За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София“, посочи тя пред БНР.

„Нито са спирани фондове за България, нито има в момента спрени. Обратното – правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Периодът, който се визира там, е 2012 г.“, каза още вицепремиерът.

„Решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни предизборни цели“, коментира Зинаида Златанова.

#Зинаида Златанова #еврофондове #България #Европейски парламент #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници