Стотици хиляди „ролки“ с Путин продадени за 12 г.

Стотици хиляди „ролки“ с Путин продадени за 12 г.
Тапети с лика на Путин красят домовете на клиенти най-вече от Русия, Украйна и Беларус. Снимка: АФП
A A+ A++ A

Руски завод е продал няколкостотин хиляди ролки тапети с лика на Владимир Путин за последните 12 години, съобщиха представители на предприятието.

„Произвеждаме тапети с Владимир Путин без прекъсване от 2000 г. насам“, заяви представителка на завода „Узор“ в град Вирица, на около 50 км от Санкт Петербург, родния град на руския премиер, както и бивш и очевидно бъдещ президент на Русия, цитирана от АФП и БГНЕС.

„Имаме клиенти от други градове на Русия и дори от други страни, най-вече от бившите съветски републики Украйна и Беларус“, допълни представителката Полина Василиева.

Заводът продава шест различни вида тапети, създадени с помощта на черно-бели снимки на бившия президент, който смята да се върне в Кремъл след изборите на 4 март. Клиентите са разнообразни - от големи магазини до частни лица и местни администрации, уточнява Василиева.

Заводът предлага и тапети с образите на други известни руски политици, но Путин е „абсолютен лидер“ сред клиентите, като далеч изпреварва президента Дмитрий Медведев, обясняват от ръководството. Успехът „отразява настоящото положение“ в страната, добавя с усмивка Василиева.

За 12 години – откакто Путин стана президент на Русия за първи път през 2000 г., заводът е продал над 600 000 ролки тапети с образите на известни политици от целия свят, както и на кинозвезди. Василиева не уточни колко от тях са с лика на Путин.

Тапетите с образа на руския премиер се продават на цена от 450 до 850 рубли (11 до 21 евро) според размерите. Те могат да бъдат купени от магазина на завода.

#Владимир Путин #Русия #тапет #Санкт Петербург #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »