България и Сърбия отварят „Пътят на римските императори“

България и Сърбия отварят „Пътят на римските императори“
Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще подпише утре, 24 февруари, в Нови Сад от името на България меморандум за разбирателство за реализирането на културно-туристическия маршрут „Пътят на римските императори“.

Освен нашата страна в проекта участват Сърбия, Румъния и Хърватия. Документът ще осигури възможност за създаване и предлагане на общи туристически маршрути и алтернативни форми на туризъм и ще стимулира трансграничното сътрудничество в културния туризъм в Югоизточна Европа, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В рамките на посещението си в Сърбия министър Трайков ще участва и в регионалната конференция „Устойчивост в селския туризъм“ за Югоизточна Европа.

Тя се провежда в Белград и Нови Сад паралелно с Международното туристическо изложение ITTFA Belgrade Fair в сръбската столица.

Съорганизатори на конференцията са Световната организация по туризъм към ООН, която ще бъде представена от генералния й секретар Талеб Рифай, и Фондът за целите на хилядолетието за развитие (MDGF) на ООН. Ще присъства и изпълнителният директор на Европейската туристическа комисия Петра Хедорфер.

Акцент на конференцията са екологичната, социалната и икономическата устойчивост на селския туризъм и потенциалът му за разнообразяване на туристическото предлагане.

#меморандум #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Трайчо Трайков #Нови Сад #Сърбия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"