Гори българската журналистика…!

Гори българската журналистика…!
A A+ A++ A

Отново запалиха автомобил на журналистката от btv, Генка Шикерова. Това е вторият такъв случай за половин година. Дали се възраждат мътните времена, когато заради това, което пишат, или говорят журналистите, те стават обект на терор..?

И без това сме на последно, не на едно от последните, а именно на последно място по свобода на словото в Европа! С такива криминални действия не просто влизаме в световните статистики по агресия срещу журналистиката, но даваме изключително лоши сигнали от една страна, която при това е членка на ЕС и НАТО!

Свободата на словото е едно от свещените в правовите и демократични държави. Нарушаването на това право говори за незрялост на гражданското общество, говори за безсилие на институциите, говори за безотговорност в държавата.

Не че и на други места не се случват такива инциденти, но някак за половин година, два пъти да бъде подпален автомобил на един и същи човек, при това – публична личност, активен и известен журналист, това вече е голям проблем.

Разбира се всеки такъв палеж би бил проблем, но когато един такъв криминален акт засяга едно от основните права в демокрацията ни, може би трябва да се замислим, до къде сме стигнали и накъде изобщо вървим…!?

#журналистика #Генка Шикерова #автомобил #демокрация #право #криминален #безсилие #държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »