Китайки „окупират“ тоалетни, искат равнопоставеност с мъжете

Китайки „окупират“ тоалетни, искат равнопоставеност с мъжете
По примера на движението „Окупирай!“ Ли Тинтин и двайсетина жени неотдавна окупираха една тоалетна за мъже в гр. Кантон и размахваха плакати с искане да се строят повече дамски тоалетни и да има еднакво време за чакане на мъже и жени. Снимка: economywatch
A A+ A++ A

Група китайки, които настояват за равноправие с мъжете при чакането на опашка пред обществените тоалетни, съобщиха днес, че предстои да се организира демонстрация в Пекин, след като подобни акции предизвикаха силен отзвук в страната.

„Ние искаме отговорните ръководители да обърнат внимание на този проблем. Това е твърде важен въпрос за много жени“, заяви Ли Тинтин, която оглави тази справедлива кауза, цитирана от АФП и БГНЕС.

В китайските села и градове многобройни жилища все още нямат WC и населението ползва обществени тоалетни с отделни входове за мъже и за жени и последните често са принудени да чакат дълго на опашка.

По примера на движението „Окупирай!“ Ли Тинтин и двайсетина жени неотдавна окупираха една тоалетна за мъже в гр. Кантон и размахваха плакати с искане да се строят повече дамски тоалетни и да има еднакво време за чакане на мъже и жени.

По темата вече се водят дебати в медиите и в интернет. Пресата в Кантон съобщава, че групата „Окупирай WC!“ е получила обещание в бъдеще да се строят 50% повече тоалетни за жени в сравнение с мъжките. Ли Тинтин се стреми движението да обхване цялата страна.

#обществени тоалетни #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници