Първанов очаква трима евродепутати

Първанов очаква трима евродепутати
Първанов отново обяви налагането на безпрецедентен политически натиск над членове и кметове на АБВ от страна на управляващата партия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима евродепутати ще бъдат „реалната победа“ на АБВ на изборите на 25 май. Политическият залог за тези амбиции обаче е неясен и ще бъде преценяван след вота, заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Първанов коментира, че вниманието на формацията ще е насочено към малките места, където няма ляво и дясно, а хората ги интересува как ще си изкарат хляба.

Според него Ивайло Калфин, който е водач на листата на АБВ, според него е най-добрият български евродепутат. Първанов отказа да даде конкретен отговор на въпроса дали движението ще стане партия.

АБВ е дългосрочен проект, не е еднодневка. И сега се готвим за следващите избори, когато и да са те. На изборите на 25 май ще участваме като самостоятелен субект, не казвам дали ще станем партия – това ще се прецени от хората, които са в ръководството“, каза той.

Георги Първанов разкритикува социалистите за участието им във формирането на една позиция по кризата в Украйна, приета при президента, „която е най-антируската във времето на прехода“.

Ще има много отлив на леви избиратели, което ще е и една от причините за загубата на БСП“, бе категоричен той.

Първанов отново обяви налагането на безпрецедентен политически натиск над членове и кметове на АБВ от страна на управляващата партия, сравнявайки го с времето на Сталин.

#Георги Първанов #БСП #Първанов #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »