За три години сме произвели 1139 професори

За три години сме произвели 1139 професори
За периода от 2011 г. досега са извършени проверки на над 150 процедури, в резултат на които не са установени съществени нарушения, коментира Клисарова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От началото на 2011 г. до края на 2013 г. сме произвели 1139 професори и 1324 доценти, съобщи министърът на образованието и науката Анелия Клисарова, съобщава „24 часа".

"За периода от 2011 г. досега са извършени проверки на над 150 процедури, в резултат на които не са установени съществени нарушения, които биха могли да повлияят върху резултатите. Сигналите, които се получават в министерството, най-често съдържат данни за субективизъм при оценките в рецензиите и становища на членовете на журитата - проблем, по който министерството не би могло да изразява категорично мнение, тъй като става дума за специфични познания по отделните научни области и професионални направления", коментира министър Клисарова.

До края на март МОН ще съобщи получените предложения и становища и ще ги предложи за обсъждане на научната общност. Предвидени са мерки за промяна на закона с цел усъвършенстване на процедурите.

#Анелия Клисарова #Клисарова #МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"