БСП отвръща: Найденов отново лъже!

БСП отвръща: Найденов отново лъже!
Депутати от „Коалиция за България“ (КБ) обвиниха министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, че е „излъгал“ дърводобивните предприятия, нарушил е обещанията си и е напът да „прекърши“ целия сектор. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Депутати от „Коалиция за България“ (КБ) обвиниха министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, че е „излъгал“ дърводобивните предприятия, нарушил е обещанията си и е напът да „прекърши“ целия сектор.

„Министърът на земеделието не спира да лъже. Той излъга над 500 дърводобивни предприятия и 3 браншови организации през месеците на изминалото лято, че ще приеме наредба за условията и реда за продажба на дървесина, която да гарантира конкурентност, прозрачност и реални пазарни цени“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски, цитиран от БГНЕС.

„Найденов наруши и закона, след като бе приета наредбата от МС, която нямаше нищо общо с обещанията му. Министър Найденов излъга и днес сутринта по една телевизия, в която каза, че дървесината не се търгува през борсата“, продължи Михалевски.

В подкрепа на тезата си от КБ разпространиха сред медиите протокол от борсова седмица № 7 на Софийската стокова борса, от който е видно, че такива стоки са търгувани.

Според Михалевски по-лошото е, че това е „една отработена, престъпна, корупционна схема, защото непрозрачно избрани брокери затварят помежду си контрактите и ощетяват данъкоплатците“.

„От друга страна, големи и малки фирми нямат достъп до суровината“, добави той.
Михалевски се обърна с въпрос към премиера: „Докога, г-н Борисов, ще търпите всичко това?“.

„Политическият инат на министър Мирослав Найденов ще доведе до катастрофални последици в сектора“, смята народният представител от КБ Меглена Плугчиева.

„В момента големите дървопреработвателни фирми не работят, а те имат около 23 хил. души работна сила и заедно с техните семейства са сериозна цифра“, каза тя.
„По-лошото е, че се обрича цял един отрасъл“, допълни Плугчиева.

Плугчиева потвърди, че е подготвено писмо на дървопреработвателните предприятия до министър Симеон Дянков, защото „министър Найденов е на мнението, че с политически решения може да се прекърши един сектор“.

„През миналата година над 500 хил. тона дървесина са добити и есента голяма част от това количество са заминали за Гърция и Турция. Тази година оборотът е значително по-нисък, което противоречи на целта да се стимулира износът“, посочи тя.

#Меглена Плугчиева #Димчо Михалевски #дървопреработватели #дървесина #„Коалиция за България“ #министър на земеделието и храните #Найденов #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"