След акцията на ФБР и ДАНС единият задържан пуснат „под домашен арест“

След акцията на ФБР и ДАНС единият задържан пуснат „под домашен арест“
Снимка: avenue.bg
A A+ A++ A

Единият от двамата българи, задържани у нас след акцията на ФБР и ДАНС за картови измами в целия свят, остава в ареста, но другият е пуснат под „домашен арест“. Това решиха в петък два състава на Софийския градски съд, предаде БГНЕС.

Единият от заподозрените – Михаил Петров, излиза от ареста, защото има чисто съдебно минало, семеен е, има постоянен адрес и работи, освен това е болен от церебрална парализа.

Радослав Павлов остава в ареста с временната мярка „задържане под стража“ за срок от 60 дни. Това е срокът, в който трябва да постъпи и официално искане от САЩ за екстрадиране. И той не е осъждан и има чисто съдебно минало, но може да се направи обосновано предположение, че е извършил това, за което има внесен обвинителен акт в съд в Илинойс, САЩ. Съдът реши, че липсва опасност да се укрие, няма и опасност да извърши друго престъпление, но за това, в което е обвинен, се предвижда наказание от 20 години затвор.

Двамата мъже са набирали хора, на които са предавали скимиращи устройства – техника, която е била монтирана на банкоматите в различни краища по света - Европа, Азия, дори Африка. Двамата са давали данните на българин, който се смята за основния двигател в групата, той и е разпределял парите между хората в нея.

На 25 март в България и САЩ беше проведена координирана операция на Федералното бюро за разследване и Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Върховна касационна прокуратура. Задържани бяха 16 български граждани, от които 14 в Съединените щати и двама у нас. Задържаните са участвали в престъпна група за картови измами и пране на пари.

#САЩ #ФБР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"