Алфа Рисърч: ГЕРБ със 17,5%, БСП – 15,2%, Атака -2% на евровота

Алфа Рисърч:  ГЕРБ със 17,5%, БСП – 15,2%, Атака -2%  на евровота
Одобрението за работата на кабинета се запазва в рамките на 19% срещу 55% неодобрение. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес за ГЕРБ биха гласували 17,5%, за БСП – 15,2%, за ДПС – 6,5%, за България без цензура – 5,2%, за Реформаторския блок – 5,1%, за АБВ – 4,0%, за НФСБ – 3,6%, за Атака – 2,0%, сочат данните от последното проучване на агенция Алфа Рисърч.

Според проучването обществото запазва песимизма си за развитието на страната, както и за дейността на държавните институции. Продължава тенденцията на недоверие в политическите партии и техните представители. През март кризата на доверие в институциите и политическия елит допълнително се задълбочава.

Леко се увеличава оптимизмът за развитието на страната (от 15 на 20 на сто), но по-съществен ръст бележи песимизмът (от 51% до 61%). Показателно е, че позитивните оценки започват плавно да намаляват дори и сред най-твърдите привърженици на правителството – пенсионери и жители на селата.

Одобрението за работата на кабинета се запазва в рамките на 19% срещу 55% неодобрение. Положителните оценки за дейността на премиера Орешарски също са непроменени спрямо февруари – 25%, но отрицателните за първи път достигат границата от 50%. Доверието в парламента остава закотвено на 8%, срещу 65% недоверие. Президентът Росен Плевнелиев получава одобрението на 27%, срещу 37% критични оценки.

#Алфа рисърч #ГЕРБ #БСП #ДПС #Атака #България без цензура #Реформаторския блок #НФСБ #АБВ #Росен Плевнелиев #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници