Абитуриенти даряват пари с инициативата "С тениска на бала"

Абитуриенти даряват пари с инициативата "С тениска на бала"
Ученици, които подкрепят кампанията "С тениска на бала". Снимка: www.tbmagazine.net
A A+ A++ A

По време на трескавата подготовка на абитуриентите една благотворителна кампания, тръгнала от Пирот, набира сила и у нас. Инициативата "С тениска на бала" би била прекрасен завършек на 12-годишното обучение и едно временно с това бягство от кича, който наблюдаваме през последните години у нас.

Миналата година един клас от гимназия в Пирот изненада македонци и българи с решението всеки абитуриент да отиде на бала си с тениска, а предвидените за скъпи дрехи пари да бъдат дарени на три деца. Две от тях с церебрална парализа и едно претърпяло девет операции и нуждаещо се от специална храна и скъпи лекарства.

Вместо скъп тоалет тази година абитуриентите и у нас могат да облекат тениска, а парите да дарят чрез специално създаден за кампанията сайт - www.steniskanabala.bg. Събраните средства ще отидат за образованието на деца от домове за сираци.

Тениска получавате, ако сте дарили поне 20 лева. И макар кампанията да е насочена към тазгодишните абитуриенти, всеки, който има желание, може да се включи в инициативата.

Сред посланиците на кампанията са родни звезди като Рут Колева, Поли Генова и Никол Станкулова.

#Пирот #Рут Колева #Поли Генова #Никол Станкулова #абитуриенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »