Найденов: От БСП да млъкнат завинаги

Найденов: От БСП да млъкнат завинаги
Протестите на собствениците на малки и средни дървопреработвателни предприятия са предизвикани от БСП, смята Найденов. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Протестите на собствениците на малки и средни дървопреработвателни предприятия са предизвикани от Българската социалистическа партия, смята министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Подклажда ги опозицията от БСП! Вижте, когато кажем БСП и гори, първото нещо, за което всеки се сеща, са заменки. Аз мисля, че тези хора, след поразиите, които направиха в горите, трябва да млъкнат завинаги, ако не завинаги, то поне за следващите 20 години! Защото управлението на БСП в горите нанесе огромни щети“, заяви Найденов в интервю за агенция „Фокус“.

„Първо, с прословутите заменки лепна етикета на България като държава, раздаваща нерегламентирана държавна помощ; второ, по тяхно време, ние станахме свидетели на вандалска сеч, и то в най-лесно достъпните райони, за сметка на това, което трябва да се прави – да се сече санитарна сеч в горите“, обясни министърът.

„Така че точно тези хора, които нямат абсолютно никакво морално право да говорят, те излизат на трибуната на НС, подстрекават определени кръгове, разбира се, аз не изключвам възможността част от тези фирми, или техни представители, които протестираха, да защитават статуквото, защото то е създадено точно по времето на, със и заради благоденствието на БСП“, каза Найденов с възмущение.

„Знаете ли, българите имаме къса памет. Много бързо забравихме това, което те направиха и причиняват с нанесените щети не за милиони – за милиарди, защото, ако днес, когато се води дело срещу България от Европейската комисия и България бъде осъдена примерно за нерегламентирана държавна помощ, всички ние, данъкоплатците, ще трябва да плащаме стотици милиони! И същите тези, които сътвориха това, имат наглостта да излизат и да говорят, и да се пишат едва ли не за най-големите моралисти“, заяви министърът.

Вчера няколкостотин души се събраха на протест пред сградата на МС, за да изразят своето недоволство от инициативата на земеделското министерство да продава дървен материал на Софийската стокова борса.

Според протестиращите продажбата на дървесина на стоковата борса е „нечестна игра и убийство на малките и средните фирми от бранша“.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието и храните #заменки #БСП #протести #дървесина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"