Без такси за потребителските кредити

Без такси за потребителските кредити
Таксите за управление и усвояване на потребителския кредит отпадат.
A A+ A++ A

Таксите за усвояване и управление на потребителския кредит отпадат. Това стана с приемане на второ четене в петък на текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, внесен от Йордан Цонев и група депутати.

Предложението на депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов да отпаднат таксите за действия, свързани с одобряване, усвояване и управление на кредита обаче беше отхвърлено.

„Кредиторът може да събира от потребителя такси и комисиони за допълнителни услуги, свързани с договора за потребителски кредит. Кредиторът не може да изисква заплащане на такси и комисиони за действия, свързани с усвояване и управление на кредита. Кредиторът не може да събира повече от веднъж такса и/или комисиона за едно и също действие. Видът, размерът и действието, за което се събират такси и/или комисиони, трябва да бъдат ясно и точно определени в договора за потребителски кредит”, е решението на народните представители.

Депутатите приеха текст, според който договорът за потребителски кредит се сключва в писмена форма, на хартиен или друг траен носител, по ясен и разбираем начин, като всички елементи на договора се представят с еднакъв по вид, формат и размер шрифт – не по-малък от 12, в два екземпляра – по един за всяка от страните по договора.

#кредит #депутати #Йордан Цонев #Данаил Кирилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници