Лекар наби колежка в Благоевград

Лекар наби колежка в Благоевград
Лекар налагал с юмруци колежка в благоевградската болница, позволила си да го извика, след като бил на разположение като консултант специалист. Снимка: lekari.bg
A A+ A++ A

Лекар налагал с юмруци колежка в благоевградската болница, позволила си да го извика, след като бил на разположение като консултант специалист.

Инцидентът станал към 1.30 часа тази нощ в Спешно приемно отделение (СПО) на МБАЛ – Благоевград, предаде БГНЕС.

Дежурният лекар в СПО д-р Димка Стоянова приела пациент с извадена раменна става. Тъй като той се нуждаел от консултация със специалист травматолог, д-р Стоянова извикала д-р Олег Сатиев, който тази нощ бил записан като специалист на разположение.

Тя наредила да го извикат за консултация. Прегледът и уточняването на състоянието на пациента се проточило, тъй като нощем в рентгена няма дежурен, вика се този, който е на разположение.

Д-р Сатиев се обадил по телефона на д-р Стоянова и започнал да й крещи, че той е в отделението, а пациента го няма.

„Неведнъж д-р Сатиев ме заплашва, че ще ме бие, ако го извикам“, каза тази сутрин д-р Стоянова.

Според дежурния персонал тази нощ в СПО д-р Сатиев въобще не е бил в отделението по ортопедия и травматология, просто се обадил отнякъде си.

Малко след 1 часа след полунощ д-р Сатиев пристигнал в Спешно приемно отделение с извиканото от диспечера на отделението такси.

Той влязъл вътре и казал на д-р Стоянова да отидат в стаята на лекарите. След като затворил вратата и останал насаме с д-р Стоянова, колегата й Сатиев започнал да я налага с юмруци по главата.

„Ако не бе влязъл случайно един полицай, пристигнал заради пътнотранспортно произшествие, сигурно щеше да ме удуши“, разказа потърпевшата д-р Стоянова.

Тя бе категорична, че това е последното й дежурство в СПО. От „колегиалните“ удари д-р Стоянова била с разкървавена уста. След юмручната канонада д-р Сатиев си тръгнал.

„Нито е нормално, още повече пък колегиално“, коментира боя между колеги д-р Христо Юруков, дежурен през изминалата нощ лекар в ЦСМП.

„Това е вътрешен проблем, ще го решим с ръководството на МБАЛ. Казах на д-р Стоянова да подаде рапорт до управителя д-р Красимир Михайлов, не раздувайте излишно случая“, коментира инцидента завеждащият СПО д-р Владимир Рабаджийски.

#лекар #побой #болница #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »