Инвеститори в енергетиката срещу държавната политика

Инвеститори в енергетиката срещу държавната политика
Красен Станчев и група организации в енергетиката се обявиха против държавната политика. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„Частните инвеститори в енергетиката на България, подкрепени от активна част на българското общество, включително профсъюзите и индустриалните потребители, категорично се противопоставяме популизмът да стои над обществения интерес“, се казва в изявление на Красен Станчев и група организации в енергетиката.

Те изразяват силно безпокойство, че държавата не спазва националните дългосрочни интереси и европейските политики и ангажименти в енергетиката. „Регулираните цени на електроенергията, определени от ДКЕВР, не покриват разходите за нейното производство, пренос, разпределение със съпътстващи разходи и продажби.

Популистката ценова политика декапитализира предприятията от енергийния сектор, включително държавните предприятия в него“, се казва още в изявлението, изпратено до медиите. „Призоваваме Правителството към отговорна политика - за да се преодолее кризата в енергетиката, е необходимо цените да покриват разходите за производството, разпределението и преноса на електрическата енергия.

Ниската цена на електрическата енергия облагодетелства богатите, а не бедните граждани на България“, твърдят Красен Станчев и групата организации в енергетиката ни.

#Красен Станчев #енергетика #ангажименти #правителство #правителство #продажби #цени #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »