ЕРП-тата все още не са се разплатили с НЕК

ЕРП-тата все още не са се разплатили с НЕК
Министърът уточни, че ако бъдат отнети лицензите на ЕРП-тата, дълговете им ще останат в системата, а трябва някой да ги плати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Във вторник вечерта се свързах с ръководството на Националната електрическа компания и до този момент няма плащания от ЕРП-тата, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти, предаде БГНЕС.

По повод иска от 1 млрд. лева на EVN, Стойнев заяви, че не смята, че е сериозна заплаха, и споровете се решават в съда. Той подчерта, че не е имало намеса от негова страна в търговския спор между НЕК и ЕРП-тата.

„Когато в събота обявих за евентуалната заплаха за електроразпределителните дружества относно отнемането на лиценза, два дни преди това те са имали среща с ДКЕВР и тя ги е уведомила за това намерение. Аз разбрах в петък вечерта и в събота го обявих, така че не е имало политическа намеса. В крайна сметка енергийната ни система е част от националната ни сигурност и за националната сигурност не трябва да се предприемат грешни решения, трябва да бъдем твърди и да отстояваме националните си интереси“, категоричен е Стойнев.

Министърът уточни, че ако бъдат отнети лицензите на ЕРП-тата, дълговете им ще останат в системата, а трябва някой да ги плати. Трябва да се намерят парите за дълговете на ЕРП-тата, тъй като според ДКЕВР те са били прихванати неправомерно. На база диалога тези пари трябва да бъдат върнати от електроразпределителните дружества.

„Къде са тези пари, може би ЕРП-тата трябва да кажат“, каза икономическият министър.

#Националната електрическа компания #Драгомир Стойнев #Стойнев #ЕРП #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"