Цонев: Борисов е хитрец, БСП прекаляват с мантрата: „ДПС преяждат с власт“

Цонев: Борисов е хитрец, БСП прекаляват с мантрата: „ДПС преяждат с власт“
Председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Йордан Цонев заяви, че отношенията на ДПС с ГЕРБ няма да се затоплят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Йордан Цонев заяви, че отношенията на ДПС с ГЕРБ няма да се затоплят.

„Няма начин това да се случи. При всички случаи отношенията ни са принципни. ГЕРБ направи много лоши неща за България, неглижира институциите, опита да разбие модела на демокрацията, не може да има затопляне с партия ГЕРБ“, коментира Цонев пред БНТ.

„Борисов е хитрец. Това са евтини популистки номера: виждате ли, аз благодаря. Едновременно с това поведението на ГЕРБ продължава да бъде арогантно, на моменти - и неконструктивно. Продължават опитите в задкулисието да се ръководят и протести, и други действия. Не може да има никакво разбирателство между ДПС и партията на Борисов и Цветанов“, повтори Цонев, цитиран от БГНЕС.

Йордан Цонев коментира и отношенията с БСП.

„Да спрат да се заиграват с мантрата „ДПС преяждат с власт“, защото това е категорично невярно. Ние това не го приемаме не от чувство на тънкообидност, а защото това всява в обществото и повдига анти-ДПС настроенията, които в някои случаи пораждат и междуетническо, и междурелигиозно напрежение. В тази посока представителите на БСП трябва да престанат да говорят по тази тема“, уточни той.

#Йордан Цонев #ДПС #ГЕРБ #БСП #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"