Стотици посетиха къщата на Ванга на Благовещение

Стотици посетиха къщата на Ванга на Благовещение
Нешка Робева и Светлин Русев бяха сред първите посетители на отворената къща на Ванга. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Навръх днешния празник Благовещение бе отворена за посетители къщата на известната пророчица Ванга. Стотици посетители се наредиха на опашка, за да се докоснат до бита на ясновидката.

Цялото оборудване е пълно копие на оригиналното, което се помещава в историческия музей в Петрич. Тук са поставени леглото, миндерът, стенният часовник, транзисторът, икони, запазена е камината, има и телевизор, съобщи standartnews.

„Мечтата на Ванга бе да сме обединен народ, да си помагаме, да не се караме. Липсва на всички ни, виждате колко много хора я почитат и днес. Този кът стана земен рай благодарение на фондация „Ванга“, едно истинско място за молитва и пречистване“, каза Нешка Робева. За празника тук бяха още художникът Светлин Русев, кметът на община Петрич Вельо Илиев и местният депутат Митко Захов.

Няма да има входна такса за посетителите в къщата, ще се влиза безплатно.

Всеки ден стотици минават през манастирския комплекс „Ванга“ в местността Рупите, която е встрани от пътя Сандански – Петрич. Там е гробът на ясновидката, нейната църква „Света Петка“ и малката къща, в която е живяла от 1970 г. до смъртта си през 1996 г.

#Ванга #Нешка Робева #Светлин Русев #Петрич #Благовещение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"