Америка ли е виновна за трагедията със самолета?

Америка ли е виновна за трагедията със самолета?
A A+ A++ A

Близо 240 души са били на борда на изчезналия самолет на малайзиските авиолинии. В понеделник беше съобщено на близките, че самолетът по всяка вероятност е паднал в океана. Все пак няма как толкова много хора да са живи, след като от тях няма никакви сигнали… от 8 март!

Реакцията на опечалените беше, че те обвиниха Малайзия, но и… Америка! Разбира се, хората са съсипани от мъка по загубата на своите близки. В тази ситуация обаче няма как да има виновна държава, още по-малко пък САЩ, защото, първо, самолетът не е на американска авиокомпания, но и да беше, как държавата да носи отговорност за дейността на една частна компания..!?

Близо 150 души от пътниците на злополучния самолет са китайци. Вероятно заради това и най-големият протест е пред посолството на Малайзия в Пекин.

Антиамериканските възгласи обаче явно добре се приемат от властите в Китай, защото едва ли би бил позволен такъв грандиозен протест, дори въобще някакъв протест, ако той противоречеше на антизападната реторика на ръководителите на азиатската държава.

Разбира се, надеждата умира последна, ДАНО тези невинни хора да са живи и здрави, но ако все пак трагедията е реална, няма смисъл да се търси вина там, където тя реално няма начин да съществува!

#самолет #Пекин #Малайзия #близки #трагедия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"