Местан иска нов начин за съставяне на ЦИК

Местан иска нов начин за съставяне на ЦИК
„Смятам, че правилният изход от ситуацията около ЦИК е в закона да се уреди постоянният състав“, заяви Лютви Местан. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Смятам, че правилният изход от ситуацията около ЦИК е в закона да се уреди постоянният състав, но и да има разпоредба, в която да се запише, че той се попълва с членове от онези политически сили, които имат представителство в Европейския парламент, без да са представени в националния“, заяви председателят на ДПС Лютви Местан след Консултативния съвет по национална сигурност към президента, предаде БГНЕС.

„При това положение ще имаме допълнителни членове в ЦИК. Това трябва да се направи за постигането на баланса между политическите сили. Разпоредбите на член 46, алинея 8 от Изборния кодекс (ИК) не са съвсем прецизни“, призна Местан.

По думите му съставът на ЦИК трябва да работи напред във времето, но съставът сега отразява едно временно положение, какъвто е например случаят със статута на НДСВ и Синята коалиция в ЕП.

Местан отрече да е договорил тези нови тези по време на разговора си с Бойко Борисов в Кърджали. Там само са поставили въпроса, добави той.

#Лютви Местан #Кърджали #ЦИК #НДСВ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »