Бившият шеф на КАТ: МВР е жив организъм, болен от рак

Бившият шеф на КАТ: МВР е жив организъм, болен от рак
Корупцията винаги я е имало. Става въпрос за системен проблем – нежеланието на ръководството да се справи с корупцията, заяви Милчев. Снимка: Сергей Антонов
A A+ A++ A

Когато един министър дойде и поеме ръководството на МВР, той заварва един жив организъм, който е болен от хрема и болен от рак. И всеки министър започва да лекува хремата – това е организацията на работата, а ракът – това е корупцията вътре при нас. Корупцията винаги я е имало. Става въпрос за системен проблем – нежеланието на ръководството да се справи с корупцията, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият директор на КАТ Богдан Милчев.

Във връзка със смяната на шефа на „Пътна полиция” и глобата за превишена скорост на вътрешния министър Цветлин Йовчев, Богдан Милчев направи няколко уточнения.

По негови думи още през август 2013 г. мобилна камера на „Пътна полиция” заснема личния автомобил на Цветлин Йовчев с превишена скорост.

„Това се случва на „Ботевградско шосе”, с колко е превишена скоростта не е толкова важно, защото може да се случи на всеки, смята Милчев. „Когато служителят идва при мен, показва ми и ми казва - „шефе, какво да правя?”, аз му казах да действа по общия ред”, обясни бившият директор на КАТ.

Ноември месец фишът се получава на адреса на Йовчев.

„Най-фрапиращото беше, че този фиш се озова в служителя, който го е издал, той отива до банката в КАТ и го плаща”, заяви Милчев и предположи, че за да се случи това, фишът е минал през няколко ръце в министерството, а информацията е била скрита от него.

#Богдан Милчев #КАТ #МВР #Цветлин Йовчев #Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници