Ердоган предупреди "Туитър", "Фейсбук" и YouTube да се подчиняват на законите

Ердоган предупреди "Туитър", "Фейсбук" и YouTube да се подчиняват на законите
Ердоган посочи, че “Туитър” е бил блокиран, съгласно съдебно решение срещу нарушаването на правата за поверителност. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Ердоган предупреди социалните мрежи „Туитър“, „Фейсбук“ и YouTube „да се подчиняват на турските закони“.

“Туитър се подчинява на американската Конституция, на британските, германските, китайските и руските закони. Но когато стане дума за Украйна, когато стане дума за Египет, за Турция, говори за свобода. Ние не сме страна от третия свят. Туитър, Фейсбук и YouTube трябва да уважават турската Конституция и да спазват турските закони”, заяви Еврдоган.

“Могат ли тези сайтове да кажат “свобода”, ако публикуват конфиденциални разговори на американския президент? Не могат. Спомнят ли си за свободата, когато стане дума за Турция?”, добави той.

Ердоган посочи, че “Туитър” е бил блокиран, съгласно съдебно решение срещу нарушаването на правата за поверителност.

“Ако те не се подчиняват на нашите закони, ще направим каквото е необходимо. Това не е бананова република. Никой не може да нарушава нашата неприкосновеност в името на свободата”, каза турският министър-председател.

Според Ердоган, медиите “създават съюз” с ислямския духовник Фетила Гюлен.

Властите в Турция спряха достъпа до “Туитър” за 10 дни в навечерието на местните избори, предава БГНЕС.

#Турция #Реджеп Ердоган #"Туитър" #"Фейсбук" #YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »