Студенти от Варна работиха в разширена реалност

Студенти от Варна работиха в разширена реалност
Част от участниците със сертификати от майсторския клас. Снимка: Варненски свободен университет
A A+ A++ A

Проф. Брайън Мур – директор на Центъра за интелектуална собственост, д-р Джордж Константину и г-жа Соизик Цин – мениджъри на проекти в Института за сериозни игриq представиха опита на университета в Ковънтри при разработване на предприемачески модели в подкрепа на бизнеса пред студенти и преподаватели на Варненския свободен университет.

В майсторския клас по дигитално предприемачество се включиха 150 участници.

Гостите от Ковънтри представиха успешни примери за разработени от студенти мобилни приложения с доказан икономически ефект. В рамките на майсторския клас бяха демонстрирани използване на разширена реалност, създаване на виртуален контекст и принципите за разработване и предлагане на така наречените сериозни игри.

Институтът за сериозни игри към Университета в Ковънтри е международен център за създаване и комерсиализация на видеоигри, виртуални светове и свързаните с тях технологии. Майсторският клас използва адаптиран модел за трансфер на опита на университетския център в Ковънтри в реална среда. Участниците получиха покана за съвместно разработване на конкретни предложения за стартиращ бизнес.

#Варненския свободен университет #Ковънтри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"