МИЕ: „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“ очаква екооценка

МИЕ: „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“ очаква екооценка
„Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт“ не дава реален старт на инвестицията. Снимка: aeps.bg
A A+ A++ A

Предложеният от Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/ и одобрен от МС Меморандум за разбирателство за изпълнението на приоритетен инвестиционен проект „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“ не дава реален старт на инвестицията.

Проектът все още е в идейна фаза и тепърва предстои да мине през всички процедури по екологичното законодателство, съобщиха за novinite.bg от икономическото ведомство.

Проектът може да се реализира единствено след приключване на процедурите по екологичното законодателство - Оценка на въздействие на околната среда и Оценка на съответствието по Закона за биологичното разнообразие.

След изпълнение на екологичното законодателство трябва да бъдат приключени и всички процедури по Закона за устройство на територията.

„Инвестиционният проект „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“ се намира на етап, на който одобрение са получили само предстоящо издаване на Сертификат за инвестиционен проект и Проект на Меморандум за разбирателство между държавата и инвеститора“, заяви зам.-министър Анна Янева.

#Анна Янева #разнообразие #процедури #законодателство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"