Прокопиев осъди „Ню Медия Груп“ АД за клевета

Прокопиев осъди „Ню Медия Груп“ АД за клевета
Това е първото решение по делата, които Прокопиев води срещу медийната група на семейството на депутата от ДПС Делян Пеевски и други медии. Снимка: inews.bg
A A+ A++ A

Иво Прокопиев, който е съиздател на в. „Капитал“ и интернет медията „Дневник“, осъди „Ню медия груп“ АД, която издава вестниците „Уикенд“ и „Всеки ден“, за клевета, обиди и причиняване на вреди, съобщава „Алфа Финанс Холдинг“, чийто председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор е Прокопиев.

Софийският градски съд постановява на 7 март 2014 г., че „в два различни вестника, но по едно и също време и със сходни неверни изявления, (Ню медия груп)… причинява интензивна увреда на името, честта и достойнството на личността на ищеца, като същевременно създава доверие у читателите във верността на разпространените твърдения с повторението им“.

Съдът реши, че, че изявленията „фалирал бос“, „кредитен милионер“, „избягал поради стотици милиони кредити“, „че се укрива“, „напъни да граби отново и отново“, които „Уикенд“ и „Всеки ден“ са използвали, не отговарят на истината и са позорящи.

В решението се посочва, че „безспорно са неверни твърденията, че ищецът се укрива, че е избягал поради неизплатени банкови задължения“ и че „Съдът приема за невярно обстоятелството, че ищецът е фалирал“.

Съдът осъжда „Ню медия груп“ АД да изплати на Прокопиев обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Това е първото решение по делата, които Прокопиев води срещу медийната група на семейството на депутата от ДПС Делян Пеевски и други медии.

#Иво Прокопиев #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"