„Костинбродските бюлетини“ отново влизат в съда

„Костинбродските бюлетини“ отново влизат в съда
„Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново, категорично не в дълъг срок, мисля, че в съвсем кратък срок, показва, че ние ще се съобразим с указанията на съда“, посочи Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Случаят с „Костинбродските бюлетини“ ще бъде отново внесен в съда. Това ще стане в разстояние не по-дълго от седмица“, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос дали делото се бави заради некомпетентност или политическа поръчка, Цацаров отговори: „Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?“.

„Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново, категорично не в дълъг срок, мисля, че в съвсем кратък срок, показва, че ние ще се съобразим с указанията на съда. Такива или други, казано по друг начин, прави или не, това са указания на съда. Те не се коментират, а се изпълняват“, посочи главният прокурор.

„Аз имам някакво мнение за тях, но ние сме длъжни да изпълним указанията на съда и ще ги изпълним. И сме ги изпълнили. Обвинителният акт, грубо казано, отново е в съда“, отбеляза той.

Цацаров коментира случая с бюлетините в Костинброд, отнасяйки го към наскоро приетия нов Изборен кодекс.

„В него има изменение в Наказателния кодекс, което предвижда наказателна отговорност за държане на бюлетини незаконно. В него има разпоредби, които касаят далеч по-различен и строг контрол по отношение на отпечатването им. Сякаш като че ли това беше продиктувано от случая „Костинброд“, посочи Сотир Цацаров.

В деня за размисъл преди предсрочните избори, 11 май 2013, при специализирана операция на прокуратурата бяха заловени над 400 хил. бюлетини повече от заявените.

Те бяха открити в печатница „Мултипринт“, собственост на съветник от ГЕРБ в Костинброд.

#Костинброд #бюлетини #Сотир Цацаров #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"