Стойнев: Проблемът в енергетиката се дължи на ГЕРБ

Стойнев: Проблемът в енергетиката се дължи на ГЕРБ
"Никога, никога, и това държа да го отбележите, не съм говорил за национализация", категоричен бе Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целият проблем в енергетиката се дължи изцяло на предишното управление, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във Видин, където се проведе редовно заседание на Министерския съвет.

"Досега не съм обвинявал предишното управление. Но днес трябва да кажа истината", каза Стойнев.

Той отрече да е говорил за национализация на ЕРП-та. "Никога, никога, и това държа да го отбележите, не съм говорил за национализация", категоричен бе Стойнев.

"Вчера разбрах за идеите, които се дават от бившия енергиен министър Делян Добрев, с цел да помогнел на Министерския съвет. Първата му е 193 млн. лв., които според него били дадени за "Южен поток", да отидат към БЕХ. Той не е добре информиран, или са го подвели информаторите му”, коментира Стойнев.

По думите му такива средства не са предоставяни на проектната компания. "Капиталът ще бъде увеличен със заем от страна на "Газпром". Такъв заем още няма, така че капиталът на проектната компания не е увеличен", обясни Стойнев.

#енергетика #Драгомир Стойнев #национализация #ЕРП-та #"Газпром" #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"