Искат 2.5 години затвор за Красьо Черния

Искат 2.5 години затвор за Красьо Черния
Красьо Черния (ляво) е изправен пред съда за лъжесвидетелстване. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Две години и половина затвор за станалия популярен като съдебен лобист Красимир Георгиев – Красьо Черния, поиска прокуратурата по делото му за лъжесвидетелстване.

Според обвинението плевенският бизнесмен е уронил престижа на съдебната власт. Това твърдение за човек, които е извън съдебната власт, изуми присъстващите в залата, предаде bTV.

Красьо Черния е изправен пред съда за лъжесвидетелстване, тъй като при първоначалните си показания покрай скандала за назначения „под масата“ в съдебната власт е заявил, че не познава магистрати.

Разпечатките на телефонните му разговори обаче показаха дълбоките му контакти с редица магистрати.

В последната си дума пред съда Георгиев заяви за пореден път, че в протокола от разпита му прокурор Първолета Никова не е приложила отговорите на редица въпроси.

Липсвало и обяснението на Черния, че не познава членове на ВСС, които срещу 200 000 кадрували в системата, но по принцип се познава със съдии. Съдът ще се произнесе по делото по-късно през деня.

Срещу Красьо Черния тече и процес за укриване на данъци. За разлика от делото за лъжесвидетелстване обаче той върви при закрити врати, тъй като прокуратурата приложи в материалите по казуса телефонните справки на Георгиев от разговорите му с магистрати, въпреки че те нямат никакво отношение към доказването на данъчното престъпление.

#Красимир Георгиев #Красьо Черния #затвор #прокуратура #магистрат #лъжесвидетелстване #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"