Мъгла и облачност в страната

Мъгла и облачност в страната
В следобедните часове видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Днес по поречието на река Дунав и на места в Горнотракийската низина отново ще има мъгла, а по Черноморието значителна ниска слоеста облачност.

В следобедните часове видимостта в тези райони ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за  „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец февруари.

Над Южна България облачността временно ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Почти тихо. Максималните температури ще са между 3 и 8°, в крайните югозападни и югоизточните райони – до 10-12°, но близки до 0° ще останат дневните температури в местата с по-трайна мъгла. В София максималната температура ще е около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места и намалена видимост. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса. Почти тихо време.

Максималните температури ще бъдат между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 2°. Вълнението на морето - 1 бал.

Над планините ще има разкъсана облачност до слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

#Дунав #Горнотракийската низина #мъгла #Черноморието #Красимир Стоев #синоптик #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Южна България #облачност #температури #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници