Тежка катастрофа в Старозагорско, загинаха трима

Тежка катастрофа в Старозагорско, загинаха трима
Жертвите на пътния инцидент са мъж, жена и 11-годишно момиченце, което е починало в болницата. Снимка: Actualno.com, Архив
A A+ A++ A

Тежка катастрофа стана край старозагорското село Любеново, при която загинаха трима души.

Жертвите на пътния инцидент са мъж, жена и 11-годишно момиченце, което е починало в болницата, предаде БГНЕС.

На 21.02. т.г. около 18.10 ч. по пътя Раднево–Гълъбово, в близост до с. Любеново, се сблъскват лек автомобил и ТИР.

35-годишният водач на „Опел Вектра“ губи управлението над автомобила и навлизайки в лента за насрещно движение, удря в предната лява част насрещно движещия се товарен автомобил „ДАФ“, управляван от 54-годишен старозагорец.

Товарният автомобил, вследствие на удара, от своя страна се удря в движещия се в насрещното платно зад опела втори „Опел Вектра“, с хасковска регистрация, управляван от 55-годишен водач.

От удара водачът и 53-годишната му съпруга са загинали на място. Возещият се на предната дясна седалка – И. Г., 53-годишен от с. Орешец, е откаран и настанен в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора с опасност за живота.

На задната седалка се е возело и 11-годишно момиче, което е откарано в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, където е починало, а деветгодишната й сестричка е откарана и настанена в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора с опасност за живота.

Спасителните екипи са открили в смачкания до неузнаваемост автомобил 9-годишно момиченце, което е в изключително тежко състояние.

Водачите на първия лек автомобил и на ТИР-а са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на шофьора на опела 0.10 промила, а на този на товарния автомобил – нулеви показания.

На двамата водачи са издадени талони за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

#Стара Загора #Орешец #ТИР #катастрофа #Любеново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"