Стартира работата по газовата връзка България - Турция

Стартира работата по газовата връзка България - Турция
Завърши работата на работните групи от българска и турска страна по повод предстоящото изграждане на интерконекторната връзка България – Турция. Снимка: www.pipeline-conference.com
A A+ A++ A

Завърши работата на работните групи от българска и турска страна по повод предстоящото изграждане на интерконекторната връзка България – Турция. В работната група от българска страна участват експерти от Министерство на икономиката и енергетиката и газовите дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“. Работата по изграждане на връзката бе ускорена след срещата на министър Драгомир Стойнев и министър Танер Йълдъз , която се състоя на 24 януари 2014 г. в София, съобщиха от МИЕ.

Експертите от работните групи на двете страни изготвиха меморандум за стартиране на дейностите по уточняване на техническите и икономически параметри на бъдещата връзка, която се предвижда да бъде двустранна. Работните групи постигнаха съгласие всяка една от страните да изгради газовата връзка на своята територия.

Ключова стъпка в тази посока е стартирането на предпроектно проучване, в рамките на което ще бъдат уточнени всички техническите аспекти на проекта, неговите финансови параметри, възможността за привлечено европейско финансиране. Предпроектното проучване ще отчита и търговски, и пазарен интерес към интерконектора.

#България #Турция #интерконектор #Булгаргаз #Булгартрансгаз #Драгомир Стойнев #Танер Йълдъз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници