Йовчев: При операцията в Лясковец са спазени всички процедури

Йовчев: При операцията в Лясковец са спазени всички процедури
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Спецоперацията в Лясковец е планирана, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Той обяви, че при операцията са спазени всички документи и процедури.

„На 12 март е постъпил сигнал от директора на полицията в Лясковец, че има заплахи от Петко Савов, че ще стреля по учениците, ако продължат да вдигат шум. Сезирана е ВКП и се взема решение да се предприеме спецакцията“, каза Йовчев.

Лицето от дълго време има асоциално поведение. Установено е, че притежава общо 4 броя оръжие. През 2011 г. разрешителното му изтича. През март 2012 г. също е била готвена полицейска операция, но е взето решение да не се провежда.

На 14 март в 6 часа сутринта започва планирана полицейска операция. Служителите на спецотряда за борба с тероризма са се приближили до дома на Савов и са предупредили да се предаде.

Двама служители са ранени от рикошет. Полицаите са се оттеглили и отново са предупредили Савов да се предаде. При повторно открит огън загива един от полицаите, а друг е ранен.

#Лясковец #луд #Цветлин Йовчев #полицаи #ранени #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници