Плевнелиев: Кампанията за евроизборите - тежка и с компромати

Плевнелиев: Кампанията за евроизборите -  тежка и с компромати
Според Плевнелиев конфликтът в Украйна е много опасен. "Ако се стигне до ескалация, ще свикам КСНС", съобщи президентът от трибуната на НС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборите за Европейски парламент в страната ще се проведат на 25 май, обяви президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към Народното събрание и гражданите. Той обобщи разговорите с парламентарно представените партии в месеца на политическите консултации пред депутатите.

„Отсега е видно, че предизборната кампания ще бъде тежка и изострена. Чрез компромати не се печели доверие, а се отблъскват избиратели", обяви Плевнелиев.

Някои от депутатите държаха надписи, призоваващи го да си свали имунитета, заради корупционните скандали, в които е замесено името на Плевнелиев.

Президентът очерта девет важни теми, по които е дебатирано с ръководствата на партиите, сред които доходи, заетост и растеж.

Той обяви, че има съгласие по приоритетните сектори в националната икономика - туризъм, земеделие, добивна индустрия и др. "Не държавата, а бизнесът създава работни места", посочи държавният глава.

"Ситуацията в Украйна показва колко важна е интеграцията, защото ЕС не е създаден като клуба на богатите – той символизира мира", посочи Плевнелиев.

По думите на президента един от уроците на украинската криза е докъде води налагането на олигархичния модел. "Надявам се, че България ще направи своите изводи", посочи държавният глава.

Според Плевнелиев конфликтът в Украйна е много опасен. "Ако се стигне до ескалация, ще свикам КСНС", съобщи президентът от трибуната на НС.

#евроизбори #Росен Плевнелиев #кампания #компромати #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино