Харизанов с мярка „подписка“

Харизанов с мярка „подписка“
Харизанов е обвинен в кражба в особено големи размери, извършена в съучастие с неизвестни засега лица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият председател на Борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов, който беше освободен от поста си днес, е с мярка за неотклонение „подписка“.

Харизанов е обвинен в кражба в особено големи размери, извършена в съучастие с неизвестни засега лица, обясни говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Обвинението е повдигнато на 14 ноември 2011 г., на 13 януари тази година е връчено на Харизанов, добави тя.

Обвинението има данни за това, че кражбата е извършена от повече от един човек, другите извършители обаче все още не са установени, уточни Арнаудова.

Кражбата е от 2001 година, в нощта на 9 срещу 10 май са разбити две каси на фирми „СТОА Монолит“.

В нея като търговски директор е работил Георги Харизанов. За кражбата имало образувано досъдебно производство, но то е било спряно, тъй като не е установен извършителят.

По думите на говорителя на СГП разследващите открили четири отпечатъка на местопрестъплението, като по-късно за единия от тях е установено, че съвпада с този на Георги Харизанов.

Това е установено едва през 2010 г., тъй като тогава Харизанов се сдобива и с криминална регистрация. Срещу него започва да се води дело за заплаха. По него има обвинителен акт и то се води в Софийски районен съд, а следващото заседание по него е на 13 март 2012 г.

Така след тази криминална регистрация е установено съвпадение с един от отпечатъците, снети през 2001 година.

През октомври 2010 г. делото за кражба се възобновява. Оттогава са правени експертизи и са разпитани други свидетели. Харизанов е разпитан едва след като е обвинен.

От прокуратурата имат данни, че Харизанов е минал полиграф, но все още нямат информация за резултата от него. В момента той е с мярка за неотклонение „подписка“.

От днес на мястото на досегашния председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД Георги Харизанов е назначен Радослав Чеглайски.

Досега той беше заместник-председател на Съвета на директорите на дружеството. Досегашният главен инженер Людмил Денев, който е с хидротехническо образование, също влезе в Борда на директорите на „Напоителни системи“.

#Георги Харизанов #Напоителни системи #подписка #Софийска градска прокуратура #СГП #Румяна Арнаудова #Софийски районен съд #Радослав Чеглайски #Людмил Денев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"