Социални политики – на базата на икономически растеж

Социални политики – на базата на икономически растеж
Правителството категорично е заявило, че всяка година на базата на икономически растеж ще реализира социални политики, заяви социалният министър Хасан Адемов. Снимка: www.segabg.com
A A+ A++ A

„Правителството категорично е заявило, че всяка година на базата на икономически растеж ще реализира социални политики, в това число увеличаване на всички параметри, записани в документа, които са базови величини.

Никъде не е спомената думата „замразяване“, заяви социалният министър Хасан Адемов пред Нова телевизия. По думите му Законът за държавния бюджет е този, който определя финансовата рамка за всяка година и затова не може да бъде определена отсега за следващите няколко години.

„Всяка от следващите години в рамките на дискусиите за бюджета от тези базови параметри и в зависимост от възможностите на икономическия растеж ще се предвиждат следващи увеличения“, поясни социалният министър. Относно великденските добавки за всички пенсионери, Адемов обясни, че в зависимост от размера на пенсията ще се определя и тяхната сума.

#Хасан Адемов #бюджет #параметри #Адемов #пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"