Да се премахне ли държавната субсидия за партиите?

Да се премахне ли държавната субсидия за партиите?
A A+ A++ A

В началото на месец март започна подписка за свикване на референдум за премахване на държавните субсидии за партиите, инициирана от  ПП "Република БГ". Интересът за провеждането му е огромен. До момента са събрани над 37 000 подписа.

На какво се дължи това? На хората им писна да бъдат ограбвани, да дават от джоба си, а в замяна да получават "голи обещания". Обществото ни е разочаровано от политиците.

Партиите в най-бедната държава в Европейския съюз получават съответно най-високите субсидии в ЕС. Основната част от приходите на парламентарните сили - над 90%, са именно от държавната субсидия.

Докато пенсионерите броят последните си стотинки, за да си платят сметките и да си купят хляб, хиляди живеят в мизерия и гладуват, в медийното пространство постоянно се появяват доказателства за това колко охолно живеят политиците. Това вбесява бедния български народ.

Хората са отвратени от липсата на почтеност в политиката, затова искат партиите да се самофинансират, а парите от субсидиите да се използват за по-полезни неща. Има сектори, които имат крещяща нужда от финансиране – образование, здравеопазване...Нека парите се влеят в тях. А субсидиите, ако все пак не бъдат премахнати, нека поне да бъдат намалени до нормални и приемливи нива…

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"