Какво прави отрова в кухня на детска градина?

Какво прави отрова в кухня на детска градина?
A A+ A++ A

Една от най-силните отрови, познати днес – отровата за мишки, бе намерена в казан за мляко в детска градина в Асеновград. Може би вече трябва да свикнем с абсурдите в нашата държава, но дали можем да приемем, че някой може и да се е опитал да отрови не провинен бандит, не затворник, а деца?!

Да оставим настрани факта, че трябва да си болен мозък, за да сложиш отрова в храна за деца и да допуснем по-вероятния вариант - че отровата е попаднала там случайно. Но дори и да е така, къде са били контролните органи по безопасност на храните, които доказват максимата, че в България цари анархия? По Божието провидение децата са в безопасност и няма трагични случаи, но трябва ли да се стига дотам?!

И дори и Агенцията по безопасност на храните да се занимава със случая към момента, то тогава защо обслужващия персонал в детското заведение си затваря очите за странния цвят на млякото? Изобщо по цялата верига – от доставката от мандрата до паничките на децата, никой „ни лук ял, ни лук мирисал“, „ни отрова видял“.

Ами ако трябваше да се плати твърде висока цена, причинена от нехайството на група хора, отговарящи за живота на десетки деца?

#отрова #Асеновград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"