Отрова за гризачи в млякото за детска градина в Асеновград

Отрова за гризачи в млякото за детска градина в Асеновград
Нито едно от децата няма оплаквания, а на 10% от тях са били взети кръвни проби, за да се види какво е количеството отрова в кръвта им. Снимка: Детска градина "Слънце"
A A+ A++ A

Кубче отрова за гризачи е било открито на дъното на казан с прясно мляко, предназначено за закуска на 127 деца от детска градина „Слънце“ в Асеновград във вторник сутрин.

Персоналът в детската градина уведомил полицията, а Регионалната здравна инспекция изпратила специалисти на място, които прегледали децата.

Д-р Моника Троянчева посочи, че поради големия брой деца, консумирали отровното мляко, прегледите и терапията били извършени в заведението от токсиколога доц. Янко Илиев от Медицинския университет в Пловдив.

На децата е бил даден медицински въглен и терапевтична доза витамин К 1 като антидот.

Отровата в млякото била Сторм - бавнодействаща с хемолитично действие.

Нито едно от децата няма оплаквания, а на 10% от тях са били взети кръвни проби, за да се види какво е количеството отрова в кръвта им.

Към момента нито едно от тях не е настанено в болница, но за всеки случай Детска клиника на Университетската болница в Пловдив е в готовност.

Агенцията по храните е отговорна за доставката на млякото, което идва от мандрата в Домлян.

Как е попаднала отровата за гризачи в закуската, тепърва ще се установява, като със случая се занимават полицията и прокуратурата.

#Асеновград #отрова #деца #Закуска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"