БНР представя „Ритъмът на Балканите“

БНР  представя „Ритъмът на Балканите“
Уникален музикален празник е подготвил Оркестърът за народна музика на БНР. Снимка: от БНР
A A+ A++ A

Уникален музикален празник е подготвил Оркестърът за народна музика на БНР, който кани своята вярна публика на концерта „Ритъмът на Балканите“ на 13 март от 19 часа в Студио 1 на БНР, съобщиха от медията.

Редом с 18-те радиоинструменталисти от оркестъра, сред които има изявени композитори и аранжори, на сцената ще гостуват виртуозите от Балканите: Хакан Гюнгюр (Турция), Матеос Цахоридис (Гърция), Стефче Стойковски (Македония) и Марин Герас (Молдова).

Всички те са солисти на националните си оркестри и ансамбли, със солиден международен успех и признание. Българската публика ще има уникалната възможност да чуе на живо традиционните за нашите географски ширини фолклорни инструменти – канун, понтийска лира, зурна и най.

Под палката на маестро Димитър Христов ще чуем специално създадените аранжименти за Оркестъра за народна музика на БНР от най-добрите ни автори – Георги Андреев, Пейо Пеев, Костадин Генчев, Димитър Христов и др. За почитателите на оркестъра, които няма да могат да присъстват на живо в Първо студио на БНР, БНТ ще заснеме и покаже концерта, а радио Бинар – БНР ще го излъчва директно в интернет на страницата си - www.binar.bg.

Билети за концерта „Ритъмът на Балканите“, на цени от 5 и 10 лв., все още могат да бъдат закупени на касата на Рекламно–информационният център на БНР – бул. „Драган Цанков“ № 4.

#БНР #Димитър Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"