Кабинетът се захваща с основните проблеми на земеделците

Кабинетът се захваща с основните проблеми на земеделците
„Това не е обещание – това просто ще се случи и се дължи на този премиер, който възложи на министрите си да направят радикалната стъпка“, категоричен бе Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По 1250 евро пряка субсидия ще получават малките земеделски производители от тази година. Това е най-радикалната стъпка за създаване на заетост в българското село, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан на срещата „Открито управление“.

„Това не е обещание - това просто ще се случи и се дължи на този премиер, който възложи на министрите си да направят радикалната стъпка“, категоричен бе Местан.

При присъединяването към ЕС допуснахме фундаментална грешка, изтъкна Местан. Той уточни, че като механизми за преки плащания на земеделците от Европа са заложени предпоставките за южноамерикански тип земеделие. По тази причина днес само 6% от земеделците получават 80% от субсидиите.

„Ще постигнем в заложеното през новия програмен период за евросредствата т.нар. преразпределително плащане, при което ще има увеличение на субсидиите за декар“, обясни Местан.

По думите му от това няма да пострадат едрите производители.

#Лютви Местан #земеделци #субсидия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"