11 млн. лв. са били отпуснати на зимните федерации преди Сочи

11 млн. лв. са били отпуснати на зимните федерации преди Сочи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 11 милиона лева са отпуснати на зимните федерации за четиригодишната олимпийска подготовка на българските спортисти за Игрите в Сочи, обяви министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

Министърът уточни, че очаква отчетите на федерациите, за да се направи анализ на тяхното изразходване.

На заседанието на комисията народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ Снежана Дукова отбеляза, че представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в Сочи е било изключително слабо. Деян Дечев от ПГ на „Коалиция за България“ посочи, че с петото място на Александра Жекова представянето на България в Сочи е станало по-добро, отколкото участието на страната на Игрите във Ванкувър, предаде БГНЕС.

Министър Георгиева уточни, че според инструкцията за пето място на Зимни олимпийски игри наградата е в размер на 50 000 лева, но тя е преценила, че не спортното майсторство, а лошият шанс е лишил българката Александра Жекова от олимпийски медал, и затова е решила наградата да бъде в размер на 100 000 лева.

Георгиева посочи, че през 2013 г. на Цветана Пиронкова и Григор Димитров са били отпуснати по 20 000 лева награди за постигнати спортни постижения. В края на миналата година на Гришо са били отпуснати 100 000 лева за подготовка, която е равнозначна на олимпийската.

През 2014 г. Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще получат по 100 000 лева за подготовка, които са предвидени в годишните договори за финансиране на федерацията.

#Мариана Георгиева #Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »