„РОСАТОМ” изпълнява всички задължения по доставката на ядрено гориво

„РОСАТОМ” изпълнява всички задължения по доставката на ядрено гориво
A A+ A++ A

„РОСАТОМ” изпълнява всички задължения по доставката на ядрено гориво към чуждестранните си партньори. Предприятията на Държавна корпорация „Росатом“ имат готовност да използват нови маршрути и алтернативен транспорт за доставката на ядрено гориво до България в случай на необходимост, съобщиха от руската държавна компания.

„Росатом“ изпълнява в срок всички задължения по доставката на свежо ядрено гориво и обратното извозване на отработено ядрено гориво към чуждестранните си партньори.

„Независимо от забраната за движение на железопътни композиции, натоварени с продукция, свързана с ядрения горивен цикъл през територията на Украйна, която беше издадена от Държавния комитет по ядрено регулиране на Украйна на 28 януари 2014 година, компанията за гориво на „Росатом” - „ТВЕЛ” ще изпълнява своите задължения по доставката на ядрено гориво за чуждестранните АЕЦ” - заяви вицепрезидентът на ТВЕЛ Василий Константинов.

„Продължаваме да работим в обичайния си режим с всички чуждестранни партньори и те се отнесоха с разбиране към промяната на маршрута”, подчерта Константинов.

#„Росатом” #Константинов #ядрено гориво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"