Стокообменът между България и Украйна намалял

Стокообменът между България и Украйна намалял
Ситуацията в Украйна е твърде негативна за търговските отношения с България, твърди почетният консул на страната, в Пловдив. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Ситуацията в Украйна е твърде негативна за търговските отношения с България и влияе върху непрекъснатия спад в стокообмена между двете страни“, заяви за darikfinance.bg почетният консул на Украйна в Пловдив, инж. Димитър Георгиев.

По думите му е необяснимо две близки държави да имат стокообмен, който е по-малък примерно от този с Грузия. Българският износ за Украйна през 2013 е под 300 млн. долара, а украинският внос у нас е около 500 млн. долара, посочи Георгиев.

От Украйна внасяме предимно метали и метални изделия, а от България се изнасят фармацевтични продукти, козметика, резервни части и машини.

„Бих искал да вярвам, че тези, които се обявяват в защита на Украйна - Европейският съюз, САЩ, Канада, част от Международния валутен фонд, час по-скоро трябва да отпуснат необходимата финансова подкрепа на Украйна, за да могат да функционират структурите, иначе положението ще стане неконтролируемо“, смята Георгиев.

#Георгиев #съюз #фонд #Канада #САЩ #резервни части #машини #износ #внос #България #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"