Доминик Строс-Кан ще обяснява за секспартитата

Доминик Строс-Кан ще обяснява за секспартитата
Строс-Кан днес трябва да се яви на разпит във връзка с предполагаемото му участие в нелегална мрежа за проституция. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Бившият изпълнителен директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан днес трябва да се яви на разпит във връзка с предполагаемото му участие в нелегална мрежа за проституция.

Строс-Кан трябва да обясни давал ли е нещо в замяна за секспартита, организирани и финансирани от бизнесмени, на които вече са повдигнати обвинения, предаде БГНЕС, позовавайки се на световни медии.

Разпитът е част от полицейско разследване на нелегална организация за секспартита в ресторанти и клубове в Париж, Вашингтон, Мадрид, Виена и белгийския град Гент.

62-годишният Строс-Кан подаде оставка като ръководител на МВФ през май 2011 г., след като беше обвинен в изнасилване на камериерка в хотел в Ню Йорк.

Делото срещу него бе прекратено, но през август френската журналистка Тристан Банон го обвини в сексуално посегателство. И от това обаче нищо не произлезе, тъй като съдът отказа да образува процес поради давност.

#сексскандал #дело #разпит #МВФ #Доминик Строс-Кан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"