Съдът освободи Петното от ареста

Съдът освободи Петното от ареста
Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната библиотека. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Състав на Софийски районен съд освободи от ареста Бисер Миланов – Петното, съобщиха от съда.

Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната библиотека. Той отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева с думите: „... ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата."

На 6 юли 2013 г. Боряна Георгиева е била заобиколена от Миланов и неговите хора, на тъмно място. Обвиняемият я е заплашил, че могат да я отвлекат и да я направят проститутка. Според показанията на свидетелите, мъж от групата на Миланов й казал, че има опасност за живота на дъщеря й.

Изготвена е съдебна психиатрична експертиза, с която се установява, че Боряна Георгиева е психически здрава, осъзнала е заканата за убийство и е обезпокоена за живота си.

Прокурорът по делото твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й.

Съдът прецени, че по делото няма данни подсъдимия да се опита да се укрие. Взе предвид, че подсъдимият има 3 деца едното, от които с трудова неспособност, и че по делото са приложени доказателства, че майка им живее и работи в Испания. Прие, че децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа и отмени задържането под стража на Миланов и му наложи мярка „подписка".

Следващото съдебно заседание е насрочено за 26 май 2014 г. Очаква се по делото да бъдат разпитани 15 свидетели и 2 вещи лица.

#Боряна Георгиева #СГС #Софийски районен съд #Петното #Бисер Миланов – Петното

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"