Патриарх Неофит заминава за Истанбул

Патриарх Неофит заминава за Истанбул
От 5 до 9 март в Истанбул ще се състои Синаксис – събрание на предстоятелите на поместните православни църкви, участва и патриарх Неофит. Снимка: Официален сайт на БПЦ
A A+ A++ A

От 5 до 9 март в Истанбул ще се състои Синаксис – събрание на предстоятелите на поместните православни църкви, в който ще вземе участие и Предстоятелят на БПЦ-БП Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, съобщиха за novinite.bg от Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ .

По решение на Св. Синод той ще бъде придружен от Неврокопският митрополит Серафим и главният секретар на Св. Синод, Стобийски епископ Наум. По време на съвещанието на предстоятелите ще бъдат обсъдени ситуацията в Близкия Изток, социалното неравенство в света, икуменическия диалог, и процедурни въпроси по свикването на предстоящия Велик събор на Православната църква.

Сред тях са: къде и кога ще бъде свикан, как ще се излъчат участниците в него и какъв ще бъде броят им, как ще бъде председателстван Събра и по какъв начин ще се взимат решенията – с мнозинство или с консенсус. На това съвещание се очаква да бъдат уточнени и темите, които ще бъдат разисквани на предстоящия Велик събор на Православната църква.

#Неофит #Наум #Серафим #Истанбул #синод #събор #църква #съвещание #консенсус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"