Гришо спечели нова титла в Акапулко

Гришо спечели нова титла в Акапулко
Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си до този момент, след като във финала на АТР турнира в Акапулко победи Кевин Андерсън. Снимка: gong.bg
A A+ A++ A

Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си до този момент, след като във финала на АТР турнира в Акапулко победи Кевин Андерсън със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) в мач, продължил точно 3 часа, предаде gong.bg.

Финалният двубой се превърна в истинска гладиаторска битка, в която двамата тенисисти демонстрираха великолепна игра, спиращи дъха разигравания и огромната си класа. Гришо влезе в мача като фаворит, но неговият съперник доказа, че заслужава мястото си на финала като затрудни максимално хасковлията с перфектния си сервис, но и с отлична игра от основната линия.

По този начин Григор си заслужи 316 400 долара от наградния фонд и 500 точки за световната ранглиста, с които ще се изкачи до 16-ото място в ранглистата - нов рекорд за него.

Грешка на Андерсън доведе до минипробив на Димитров за 6:5 и мачбол на негов сервис. Той бе оползотворен след отлична игра на българина и удар в мрежата на неговия съперник, донесъл най-голямата титла в кариерата на Григор!

#Григор Димитров #Кевин Андерсън #съперник #сервис #Димитров #Андерсън #Григор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"