Давутоглу: Турци и българи в приятелски отношения и занапред

Давутоглу: Турци и българи в приятелски отношения и занапред
Давутоглу обяви, че е разговарял със шуменските управници за това как биха могли да се увеличат турските инвестиции, предава БГНЕС.
A A+ A++ A

Турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу, който е на посещение в България, заяви, че турците и българите винаги са били в приятелски отношение, което ще продължи и занапред.

„Радвам се, че ще имам възможност да видя Томбул джамия и да се срещна с българските граждани от турски произход, които считаме, че са мост между нашите страни“, посочи Давутоглу в Шумен.

“Много е радващо, че между нашите народи има близки взаимоотношения, защото ние сме съседи завинаги. Шумен е област, която е специално място за нас. В този регион имаме две големи инвестиции, които са се интегрирали много добре – “Алкомет” и “Шишеджам”. Те създават работни места от една страна, а от друга заздравяват отношенията между нашите страни”, отбеляза външният министър на Турция

Той обяви, че е разговарял със шуменските управници за това как биха могли да се увеличат турските инвестиции, предава БГНЕС.

#България #Турция #Ахмет Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници