Откриваме и църковно представителство в Брюксел

Откриваме и църковно представителство в Брюксел
митрополит Антоний е натоварен от Св. Синод на БПЦ-БП със създаването на представителство на православната ни църква в Брюксел. Снимка: blagovesti.blogspot.com
A A+ A++ A

По решение на Св. Синод на БПЦ Западно- и Средноевропейският митр. Антоний започна подготовката за създаването на представителство на Българската православна църква пред структурите на Европейския съюз в Брюксел.

Други православни църкви от години имат свои представителства, които си сътрудничат в изготвянето на общи декларации и платформи в защита правата на православните граждани на обединена Европа, както и като свидетелство за мирогледа и позицията на Православната църква по важни въпроси на съвременността, предаде dveri.bg.

В хода на подготовката за създаването на наше представителство в Брюксел, митрополит Антоний се срещна с Ахайския митрополит д-р Атанасий, оглавяващ представителството на Атинска архиепископия при европейските институции.

Митрополит Атанасий е споделил своя опит от контактите си с европейските структури и ролята на православното свидетелство в тях, както и възможностите за включване в различни европейски програми за социално-културен обмен и развитие.

Още от влизането на България в Европейския съюз датира поканата към БПЦ за учредяване на нейно представителство в Брюксел. Според митрополит Антоний, офисът на представителството ще бъде отворен не по-рано от 1 септември.

#Антоний #синод #Представителство #Брюксел #Атанасий #България #БПЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"